Project Description

Då marknaden för alkolås expanderar har även vi valt att tackla marknaden på ett nytt sätt. Hos oss finner ni kompletta lösningar till fasta priser utan några månadsvisa leasingkostnader eller bindningstider där även service & kalibrering ingår. På detta sätt slipper kunden drabbas av överraskningar som många gånger resulterar i dyra räkningar. Givetvis kan ni välja att dela upp betalningen (upp till 24 månader), den stora skillnaden är dock att användaren får friheten att själv välja om och när systemet ska monteras ur bilen samt en installationskostnad utan några överraskningar eller avtal som knyter denne till det ena eller andra. Vi kalibrerar och uppdaterar dessutom befintliga system till fasta priser.

Vi installerar och monterar endast godkända system – Dräger Interlock & Malux SmartStart.

Vi jobbar endast med licensierade leverantörer av alkolås som är godkända utav Transportstyrelsen samt sammanställer systemen på rätt sätt för att uppfyllaTransportstyrelsens krav. Vi erbjuder installation av samtliga alkolås inom produktserien från både Dräger (5000/7000) och Malux SSI 2020.

Komplett köp av Dräger Interlock i7000. Serviceintervall & återblåstid kan ändras efter villkorstiden, alkolåset kan således monteras ur för försäljning om så önskas. Komplett pris på nytt Dräger Interlock i7000 för villkorat körkort är 18 250 SEK inkl. moms.

I detta ingår:

  • Alkolås Interlock i7000 ca. 13 000:-
  • Montering 2 000:-
  • Service vid installation inkl. programmering 300:-
  • Administration av logfiler och klient 3 000:-

Komplett köp av Malux SmartStart SSI 2020. Snabbstartande system även i kraftig kyla. Komplett pris för nytt Smartstart SSI 2020 för villkorat körkort är 13 500:- inkl. moms.

I detta ingår:

  • Alkolås Smartstart SSI 2020 ca. 11 900 SEK.
  • Montering 900 SEK.
  • Service vid installation inkl. programmering 700 SEK

Alkolås efter rattfylleri

Alkolås är ett smidigt sätt att vara utan körkort för den som fått sitt körkort återkallat pga. rattfylleri och ger dig indraget körkort en andra chans. Detta kräver en ansökan, mer information finner du på transportstyrelsens hemsida: https://www.transportstyrelsen.se/alkolas.

Den som har ett körkort som ska återkallas på grund av rattfylleri eller grovt rattfylleri har möjlighet att ansöka om ett körkort med villkor om alkolås, istället för att mista körkortet. För den som får körkort med villkor om alkolås krävs bland annat att föraren under färd också måste blåsa vid slumpmässigt återkommande kontroller. Om det finns alkohol i utandningsluften, registreras det i alkolåsets minnesfunktion.

Från och med januari 2012 finns ett permanent system för alkolås efter rattfylleri. Det har blivit billigare att skaffa ett körkort med villkor om alkolås, samtidigt som spärrtiderna för ett återkallat körkort blivit längre.