Audi handsfree (bluetooth)

Bluetooth handsfree2019-07-29T09:58:21+02:00

Project Description

Audi handsfree (biltelefon) system ger dig trådlös & integrerad bluetooth-anslutning för din telefon. Resultatet blir precis som fabriksmonterad handsfree, dold mikrofon i original position & styrning via radio-/rattknappar. Med enastående kvalité är bilens egna mobilförberedelse överlägsen alla andra system på marknaden.

Komplett installation i vår verkstad

Vi finns i branschen för att kunna leverera högkvalitativa lösningar och gör detta med passion, lämna bekvämt och tryggt över hela installationen som innefattar hårdvara, montering och programmering och oftast med slutförd installation samma dag.installera audi original bluetooth (handsfree)Att installera handsfree (bluetooth) innebär oftast ny styrbox, mikrofon, kablage samt aktivering i bilens radioenhet & rattelektronik. I detta inlägg visar vi hur installationsprocessen ser ut i de allra flesta Audi-modeller med meddelandet Telephone is not installed.” 

installera audi mmi mjukvara original

I samband med den nya hårdvaran krävs ibland ny mjukvara i bilens radiosystem, en mjukvara som ständigt utvecklas ständigt av tillverkaren. Vid en uppdaterad mjukvara får du tillgång till nya funktioner och förbättringar i bilen på hela radiosystemet. Vår auktoriserad friverkstad uppdaterar mjukvaran till senaste versionen online via tillverkarens egna reparations- och underhållsprogram.

Dubbla mikrofoner, audi original handsfreeDen absolut delen i ett telefon-system är mikrofonen, detta är originalsystemets stora fördel mot andra tillverkare. I nyare Audi-bilar används en ny teknik som innebär dubbla mikrofoner. Systemets använder detta för att separera rösten från bakgrundsljudet (motorljud/vindbrus) i bilen och därmed kan användarens röst förstärkas med resultatet av “kristallklart” ljud oavsett hastighet. Likt fabrik blir installationen av mikrofon helt dold i takbelysningen, där ljudupptagningen är bäst.


Att systemet ska smälta in i bilens system en självklarhet. All styrning sker via bilens egna knappar (radio-/ratt-knappar) och likt fabrik visas allt i bilens radio och instrumenthus.

Styrning via ratt och färddator Audi handsfree  Styrning via radioknappar original Audi

Load More Posts

Vi erbjuder eftermontering av Audi handsfree till samtliga modeller alltid med 12månaders garanti och full programmering (även säkrat för framtida uppgraderingar). Arbetet tar ca. 2-3 timmar och skillnaderna blir enorma.Hitta ditt pris och boka installationstid

Vår verkstad hjälper gärna dig med installationen. Hitta rätt hårdvara samt boka din tid via vår webbutik. Där kan du även ställa frågor direkt till vår verkstadspersonal. Både egen installation eller hos oss.

Var och hur lämnar jag bilen?2019-02-17T21:54:07+01:00

Vår verkstad finns i Karlstad (Skårevägen 63). Vi tar emot din bil efter avtalad tid och under installationen erbjuder vi även fri lånebil.

När kan jag få det installerat?2019-02-17T21:55:18+01:00

Normalt behöver vi 1-2 veckors framförhållning på tidsbokningar för att kunna säkerställa att samtliga delar finns på plats och för att kunna göra en tid för er i vårt bokningssystem. Kontakta oss med de dagar som passar er de kommande veckorna via e-post eller telefon så bokar vi in en tid som passar.

Men givetvis har vi även luckor i schemat som gör det möjligt för oss att klämma in kortare installationer med kortare framförhållning.

Har ni någon filial eller partner i närheten av mig?2019-02-17T21:56:47+01:00

Dessvärre har vi få firmor i Sverige som sysslar med original eftermontering. Vi har inga filialer som erbjuder samma utbud på eftermontering som oss. Generellt har ev. din auktoriserade verkstad liknande förutsättningar för våra eftermonteringar. De har möjlighet att anpassa mjukvaran (med bilens original mjukvaror) samt tillgång till verkstadsmanualer.

Kan jag utföra installationen på egen hand?2019-02-17T21:57:53+01:00

Ja, många utav våra enklare eftermontering finns att köpa på via vår webbutik. I vår webbutik levereras oftast produkterna med instruktioner samt möjligheten till fjärrprogrammering.

Då moderna bilar oftast består av klips för fastsättning är det bra att använda sig av verkstadsmanualerna. Detta för att fel sorts urmontering ofta leder till trasiga plastdetaljer. Vilket kan bli kostsamt att byta. Vi rek. även kopplingsschema nära till hands.

Hur lång tid tar min installation?2019-02-17T21:59:21+01:00

Då majoriteten av våra kunder reser långa vägar för att få sina eftermonteringar utförda hos oss är arbetssättet uppbyggt på så sätt att vi alltid siktar på att ha din bil klar under samma dag, detta för att du ska slippa bli kvar i Karlstad över natten.

Skulle vi mot förmodan behöva din bil längre än en dag kommer ni givetvis informeras om detta i förhand och vi har dessutom ett samarbete med CarlstadCity hostel där ni får 10-15% rabatt på centralt belägna och prisvärda rum (direktlänk). Ange “OEM-eftermontering” vid bokning för att erhålla rabatten.

2 kommentarer

 1. efterinstallera (Audi Q8) 3 juni, 2019 vid 11:14 - Svara

  Hej detta är en test kommentar från Eddie!

  • efterinstallera 3 juni, 2019 vid 11:15 - Svara

   Testar detta svar.

   MVH, Eftermontering

Lämna en kommentar

OEM-eftermontering använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår