Audi MMI (infotainment) service & reparation

Hem/Audi, Felsökning och Reparation/Audi MMI radioservice & felsökning
Audi MMI radioservice & felsökning2022-11-07T01:50:33+01:00

Har du fått det dyra beskedet att byta din trasiga Audi original radio-/navigations-system? Vi är specialiserade på felsökning och reparation av Audi original radiosystem och hjälper dagligen privatpersoner, verkstäder och försäkringsbolag att minimera reparationskostnader.

Audi MMI-radiosystem är utvecklade för att passa just din bil. Radiosystemet som monterats från fabrik på din Audi är programmerad och ”låst” till enbart ditt chassi-nr, därför kan ett byte av radio/navigationssystem vara en dyr lösning. Med vår nisch och erfarenhet ser vi till att reducera kostnaderna genom att reparera istället för att ersätta.

Genom att endast använda originaldelar från Audi vid våra reparationer så ser vi även till att tekniken och kvalitén bibehålls och din Audi fortsätter att vara 100 procent Audi, precis som det var tänkt.

Effektiv felsökning med licensierade mjukvaror och testbänk!

Nedan finner du några fr. priser på de vanligaste reparationerna. Utöver reklamationsrätt lämnar vi 1 års garanti på alla reparationer. Kontakta oss med felbeskrivning så hjälper vi dig vidare till en offert på reparationen.

Felsöker & lagar Audi MMI original radio/navigation.

Vår styrka sitter i vår specialbyggda anläggning och långa erfarenhet. Detta ger oss de bästa förutsättningarna för att snabbt & effektivt felsöka och reparera din original radio/navigator. En nisch som normalt sett saknas hos de flesta bilverkstäder.

Vår anläggning gör det möjligt för oss att rekonstruera och felsöka problemet i våra professionellt byggda testverktyg, vilket för dig innebär att du inte behöver lämna in bilen på verkstad under lång tid. Vi felsöker med testbänk inställd efter din bils chassi-nummer för en ökad säkerhet och precision, vi reparerar istället för byta ut dyr radioelektronik.

Uppdatering

fr.1995:-

Återställning

fr.2995:-

Felsökning

fr.1595:-

Komponentskydd

fr.1695:-

Validering

fr.3995:-

Skärmbyte

CD/DVD-läsare

CD-växlare

Radiodel

GPS-mottagare

Strömförsörjning

Hårddisk

Manöverpanel

Förstärkare

Reservdelar

Felsymptom för original Audi MMI radio/navigation

Audi radiosystem (MMI) introducerades i sin nuvarande form år 2003 och tillverkades än idag. För att genomföra en snabb och effektiv felsökning/reparation av Audis MMI-system krävs oftast att man synkroniserar hårdvaran och mjukvaran mellan flera olika komponenter i bilen. Systemet finns i flera varianter och tillverkats i olika generationer, generellt sett skiljer sig radioenheterna mellan bil-modellerna men reparationerna är snarlika. 

Radiosystem i Audi som kombinerar navigation & multimedia benämns MMI (multi-media-interface) och för varje generation finns två eller fler varianter beroende på bilens utrustningsnivå (Basic eller High). Detta är i grunden samma radiosystem fast med olika påbyggnad och därmed nytt namn tex. MMI 2G Basic, MMI 2G Basic-Plus, MMI 2G High, MMI 3G Low, MMI 3G RMC, MMI 3GP High, MMI (4G) MIB Standard, MIB High osv..

Audi MMI 2G

MMI 2G Basic MMI 2G High

Audi MMI 3G

MMI 3G Basic MMI 3G High

Audi MIB

MMI 4G Basic MMI 4G High

 • Audi radiosystem fryser vid start-up, startar om sig.

 • Audi MMI bluetooth går inte att koppla upp mot.

 • Knapparnas bakgrundsbelysningen tänder inte upp.

 • Audi MMI radio-mottagningen är dålig/obefintlig.

 • MMI huvudenhet läser ej SD-kort eller CD-skrivor.

 • Navigeringen är vacklande och positioneringen är trög.

 • Knaster/missljud eller inget ljud alls i högtalarna.

 • Navigationens skärm lyser vitt för att sen starta om sig.

 • Audi MMI-system startar upp men skärmen slocknar.

 • Kartmaterial kan inte läsas via SD/CD/DVD.

 • MMI radio startar inte, skärmen förblir svart.

 • Manöverpanel till Audi MMI-systemet fungerar inte.

 • Audi förstärkare (Bose / Bang & olufsen) är vattenskadad.

 • MMI Navigation hittar inte min position och är seg.

Boka en felsökning via vår kundtjänst

Genom att svara på några enkla frågor via vårt kontaktformulär skickas er förfrågan direkt till rätt tekniker som också kommer hantera er eventuella felsökning, detta gör att vi har korta svarstider och personal som är insatta i er felsymptomen. Vi ser fram emot att höra från er!

Kontakta oss
Kan ni lämna ett fast-pris på min reparation?2019-02-17T21:54:20+01:00

Ja, efter vår felsökning har vi möjlighet att lämna fast-pris på reparationsarbetet för din radio/gps. Vissa reparationsarbeten (t.ex. sprucken LCD/LED-skärm) går att lämna prisuppgift på även utan felsökning.

Måste jag felsöka min radio/gps-enhet?2019-02-17T21:54:17+01:00

Nej det är inget krav. Vi kan även utföra arbeten utan felsökning. Dock tar vi inget ansvar för att den del vi bytt är faktiskt den del som är trasig. Men delar såsom sprucken LCD/LED-skärm är oftast reparationer vi genomför utan felsökning.

Hur lång tid tar felsökningen och/eller reparationen?2019-02-17T21:54:25+01:00

Generellt tar felsökning och reparation 2-4 arbetsdagar. Detta under förutsättning att reservdelarna som ska bytas finns i lager hos vår leverantör.

Hur skickar jag in min radio/gps?2020-07-24T14:53:54+02:00

Vi tar emot radioreparationen via post-paket oavsett fraktbolag, detta innebär att ni kan skicka radion med valfritt fraktsätt eller så kan ni använda vår förbetalda fraktsedel via denna länk. Då skapar vi en fraktsedel i PDF-format som skrivs ut och klistras på paketet och lämnas in på ditt lokala postnord-ombud. Paketet får ha en maxvikt på 5kg och innehåller standard försäkring enligt postnords villkor för Mypack Collect, det går även bra att komplettera med en extra varuförsäkring om så önskas.

Till toppen