Prestanda & tuning

Vi vet att det alltid finns utrymme för förbättringar och bilens prestanda är långt ifrån ett undantag!  Vi samarbetar med
Volkswagen & Audi gruppens egna tuners (Audi Sport Team) för att erbjuda helhetslösningar för dig som endast nöjer dig med det bästa.

Världsrevolutionerande produkt med ledande prestanda, bekymmersfritt och med garanti! Våra optimeringar handlar i första hand om att ge dig en trygg maximering av din bil. Utöver optimering ingår alltid den unika 2års garantin upp till 100.000 km. Garantin levereras av världsomfattande ABT Sportsline med express service i bl.a. Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike, Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Italien och Polen.

ABT Konfigurator

ABT sportsline original tuning
abt power tuning
express service abt original
ABT - Audi Sport

Skillnaden medABT Sportsline (logo)Sportsline?

ABT Sportsline har representerat passion för prestanda, hästkrafter och design i över 120 år. Denna passion är vad som som lett till vinster och stor framgång i både DTM och Formula E, men även att de idag är de globalt främsta inom tuning i bilar tillverkade av Volkswagen Group.

Avancerad teknik

Oavsett det är en bensin eller dieselmotor ditt fordon har så gör prestationsökningen via ABT Power stor skillnad. Motorstyrenheten (ECU) finns i alla moderna fordon och är jämförelsevis ett kontrollcenter som styr samtliga motorfunktioner. ABT motorstyrdon (AEC) är en omfattande utveckling som konstrueras enligt tillverkarens standarder och samarbetar med ordinarie motorstyrenhet (ECU). Detta såkallade master / slave-systemet gör hela skillnaden och är den i särklass den absolut bästa prestandalösningen som finns på marknaden.


ABT 3D-motorprestanda

De flesta optimerings företag tillämpar ändringar baserat på en karaktär kurva som sträcker sig över effekt och moment. ABT Sportsline använder en betydligt mer avancerad tredimensionell karaktäristisk karta över hela körsituationen.

Det är därför ABT Power-systemet endast är aktivt under full belastning eller nära fullbelastningsscenarier, denna unika sätt att hantera kraften innebär att slitaget på motorn och dess komponenter är minimal jämfört med andra optimeringar, där turboladdningen ligger permanent över alla körsituationer oavsett behov.


ABT Power motorstyrenhet

Varje fordon, modell och motor får en individuellt utvecklad ABT Power-programvara, vilket garanterar inte bara en harmonisk och jämn prestanda utan matchar helt ditt fordon. Dubbla styrenheter ger även fördelen att motorns ursprungliga parametrar aldrig raderas, likt de fall där när man flashar en programvara som ”passar” alla motorstyrdon.

Det innebär att ABT motorstyrenhet inte bara innehåller individuellt anpassad programvaran utan även hårdvaran med sitt original nummer är helt anpassad efter varje fordon, det är så ABT motorstyrenhet blir en högintegrerad komplettering av prestandan och en del av bilens CAN-bus nätverk.

ABT ECU motorstyrdon

Audi verkstadsmanual 448

Master/slave-systemet är inte heller ett främmande inom Audi och Volkswagen gruppens motorer och introducerades från fabrik redan under 90-talet, fördelarna med dubbla styrenheter är något man tidigt insåg och implementerat inom premium-modeller. Kombinera då de framgångsrika racing erfarenheterna ABT Sportsline gjort genom ”Audi Sport Team ABT Sportsline” under flera decennier ihop med den senaste tekniken såsom GoreTex®-piller inuti den stänkskyddade styrenheten för att skydda insidan mot kondens och vi får tysk kvalité när den är som bäst – ABT motorstyrenhet (AEC)!

Audi verkstadsmanual 448

Mer kraft utan ökad bränsleförbrukning

Mer vridmoment, snabbare acceleration och starkare prestanda behöver inte nödvändigtvis betyda ett högre utsläpp av koldioxid, åtminstone inte med ABT Power-uppgraderingen. Bränsleförbrukningen, med eller utan prestationsökning beror främst körstil.

Genom att bevara bilens ordinarie styrenhet och dess parametrar finns möjligheten till komfortabel och mer flexibel körförmåga där ABT Power finns att hämta när den behövs men samtidigt uppnås mindre användning av hela registret, vilket effektivt resulterar i mindre bränsleförbrukning. Hästkrafterna i förhållande till koldioxidutsläppen kan på så sätt minskas med upp till 20%. Lagerutsläppsklassificeringen upprätthålls och även med ABT Power / ABT Power S-prestanda så förblir CO2-utsläppen likt produktionsbandet.

Optimalt skydd för din motor

ABT sverige motortemperatur

ABT Engine Control-systemet analyserar en mängd mätdata i realtid för att utveckla optimal kraftöverföring, utan att överbelasta motorn och andra berörda komponenter. Jämfört med de flesta konkurrentlösningar, hindrar utvecklingen från vår tekniska avdelning att fel och skador med fordonets eltåg och dess komponenter undviks. Varje modell-, motor- och överföringsversion har sin egen individuella, kalibrerade och finjusterade dataset, så att vi kan justera komponenter som skyddar enskilda personer till varje fordon inom den extra motorstyrenheten och inte stör några säkerhetsmätningar av serie ECU.

Till exempel är bilens motortemperatur, om motorn är kall, endast stockströmmen, som är tillgänglig via fordonets serie ECU, tillgänglig, vilket också är fallet om temperaturerna går för höga. Samma seriella säkerhetsvakter finns också kvar om laddningstemperaturen blir för hög.

ABT Power-systemet tar också in faktorer såsom höjd, klimatförhållanden, bensinkvalité och mycket mer i realtid för att säkerställa bilens prestanda och maximal acceleration. Detta är enbart möjligt genom funktionerna i AEC:s programvara som har fysiska möjligheter att samla prestandarelaterade mätningar och ingångar och under tiden analysera och finjustera utgångarna till motorstyrningen. Fördelarna blir inte bara mer prestanda, bättre körbarhet, maximala accelerationer i varje växel och högre toppfart, det är också det enda sättet att leverera mer kraft samtidigt som alla berörda komponenter kan hantera högre prestanda och du behöver inte oroa dig för de långsiktiga konsekvenserna.


Detta är sensorstyrd motoroptimering – och enbart möjligt tack vare CAN-kommunikationen som du får med ABT Power.

Motoroptimering i jämförelse

[table id=1 /]






ABT Performance produkter

Vi värdesätter individualitet och helhetslösning för oss handlar inte enbart om prestanda och rekordsiffror, att sticka ut från mängden och skapa din egen stil från standardproduktionsfordon är lika självklart.

ABT aerodynamiska delar

När det gäller tillverkning och design har ABT Sportsline ställt nya kvalitetsstandarder inom branschen. Att inte bara leva upp till de höga fabrikskraven på kompetens inom konstruktion, material, dimensionsnoggrannhet etc. som finns inom Audi och VW utan även uppfylla – både egna krav och kundernas förväntningar – på världens största tuningföretag.

ABT sportfälgar

Elegant eller dynamisk, modern eller klassisk, silver eller titan, och alltid professionellt balanserad när det gäller vikt och hantering. ABT sporthjul kompletterar din bils individuella prestanda. När allt är klart, är det uppenbart efter nära inspektion att dessa hjul tillverkas för att uppfylla de högsta standarderna, lämpade att utföra både på gatan och på banan. Inte bara ser de bra ut, de vill drivas.

ABT avgassystem

ABT sportavgassystem

Imponerade motorkraft kräver sin visuella och akustiska rättvisa. Med ett omfattande utvecklingsarbete helt i rostfritt skapar ABT-avgassystem denna rättvisa. De flesta fabrikssystem är gjorda av mjukt stål vilket har en tendens att försämras med åren, våra eftermarknadssystem är byggda helt i rostfritt och utvecklats för att hålla prestandan med hela bilens livslängd. Det är vår filosofi hos ABT Sportsline att erbjuda kunder högkvalitativa, tysk konstruerade och modellanpassade produkter för att uppgradera och förbättra din bil.

ABT sportchassi

ABT sportfjädrar

Bara rätt sportchassi kan motoreffekten bli en helhetsupplevelse. Här återigen tar ABT racingbanan till vägarna, vilket garanterar topp prestation! Med revolutionerande innovation och perfekt konstruerad sportfjädring, utvecklad och finjusterad av våra egna ingenjörer och tekniker. I sortimentet finner du fjädersats (för original stötdämpare), ställbara kompletta justerbara sportfjädringar samt luftfjädringskontroll.

ABT Bromsteknik

ABT bromsteknik

Prestanda och hastigheter är kul men att kunna kontrollera och stoppa fordonet är lika viktigt. Bromssystemet är oftast en underskattad uppgradering men bör ses över i takt med att du ökar bilens prestanda. ABT-bromsar ger dig en säker och speciell känsla av kontroll framförallt i extrema situationer, där det verkligen behövs och varje tusendels sekund kan avgöra hela situationen.

ABT interior styling

ABT Interiör styling

Interiör styling från ABT Sportsline lägger vikt på detaljer. Små detaljer som gör skillnad, i produktutbudet för insidan hittar du kolfiber/läder inredning, ABT Start/Stop knapp, bilmattor och LED-dörrbelysning.

ABT Sportsline – Headquarter

På det prestigefyllda huvudkontoret i Kempten sker all utveckling och produktion hand i hand med racing generna. Utvecklingscentret har förutom sitt eget museum, motorsportcenter även dynamometers samt allmänna vägar att tillgå för finjusteringar och realistiska tester.


Normalt behöver vi 2-5 veckors framförhållning på tidsbokningar för att kunna säkerställa att samtliga delar finns på plats och för att kunna göra en tid för er i vår verkstad. För att underlätta order-hanteringen ser vi gärna att ni skapar en ABT-kod via konfiguratorn (länk) vilket underlättar order-processen. Skicka er ABT-kod till verkstad@eftermontering.se så räknar vi ihop er offert samt leveranstid.
Ja, faktum är att majoritet av våra ordar går via ABT konfiguration (länk). Skapa din drömbilen och bifoga oss ABT-koden så löser vi resten, smidigare än så kan det inte bli.
Även om många installationer går över dagen rekommenderas att du lämnar in 2-3 dagar för att vår verkstad ska kunna fastställa och godkänna installationen tillsammans med huvudkontoret. Vi har dessutom ett samarbete med CarlstadCity hostel där ni får 10-15% rabatt på centralt belägna och prisvärda rum.
Ange ”OEM-eftermontering” vid bokning för att erhålla rabatten.
Nej vi erbjuder inte drop-in installationer. Varje del från ABT-sortiment är modellanpassad och testad för modellen i fråga, vilket innebär leveranstid på ca. 2-5 veckor. Kontakta oss gärna så kikar vi på när vi kan göra tid för din installation som tidigast.