Borttagning av komponentskydd (component protection)..

Hem/Audi, Felsökning och Reparation, Skoda / Seat, Volkswagen/Komponentskydd (Component protection)
Komponentskydd (Component protection)2022-11-10T14:03:41+01:00

Som en del av säkerhetsstrategin omfattas vissa styrdon i moderna VAG-fordon av det s.k. ”komponentskyddet / component protection”-systemet. Detta är ett mekanism dedikerat system för att förhindra utbyte av styrdon/moduler mellan olika fordon utan auktorisering och kontroll.

Komponentskyddet (component protection) introducerades redan år 2003/2004 på Audi A6/A8 men numera har de flesta nyare VAG-fordon någon typ av komponentsäkerhet installerat. Komponentskyddet finns därför i lite olika generationer och varianter och infattar oftast enbart vissa styrdon/moduler i bilen.

Felkoder såsom ”U1101 / 02084 / 02095 – Component Protection Active” tyder på att styrdonet tidigare programmerats mot en annan bil (ex. begagnade reservdelar från skrot) och är felkoden som gjort att många verkstäder idag enbart säljer ny (dyr) elektronik direkt från tillverkaren – ibland med förklaringen att det inte finns några alternativ…

Distansprogrammering av komponentskydd!

Du ansluter helt enkelt det trådlösa diagnostikverktyget till bilen och vår verkstad sköter programmering / kodning på håll, en smidig process som tar ca. 20-30min där du inte ens behöver lämna ifrån dig bilen.

Beställ fjärrdiagnos

Boka en tid via kundtjänst

Det går även bra att boka en tid i vår verkstad genom att svara på några enkla frågor via vårt kontaktforumlär. Då skickas er förfrågan direkt till rätt tekniker som också kommer arbeta på er bil. Vi ser fram emot att höra från er!

Kontakta oss
Kan ni lämna ett fast-pris på min reparation?2019-02-17T21:54:20+01:00

Ja, efter vår felsökning har vi möjlighet att lämna fast-pris på reparationsarbetet för din radio/gps. Vissa reparationsarbeten (t.ex. sprucken LCD/LED-skärm) går att lämna prisuppgift på även utan felsökning.

Måste jag felsöka min radio/gps-enhet?2019-02-17T21:54:17+01:00

Nej det är inget krav. Vi kan även utföra arbeten utan felsökning. Dock tar vi inget ansvar för att den del vi bytt är faktiskt den del som är trasig. Men delar såsom sprucken LCD/LED-skärm är oftast reparationer vi genomför utan felsökning.

Hur lång tid tar felsökningen och/eller reparationen?2019-02-17T21:54:25+01:00

Generellt tar felsökning och reparation 2-4 arbetsdagar. Detta under förutsättning att reservdelarna som ska bytas finns i lager hos vår leverantör.

Hur skickar jag in min radio/gps?2020-07-24T14:53:54+02:00

Vi tar emot radioreparationen via post-paket oavsett fraktbolag, detta innebär att ni kan skicka radion med valfritt fraktsätt eller så kan ni använda vår förbetalda fraktsedel via denna länk. Då skapar vi en fraktsedel i PDF-format som skrivs ut och klistras på paketet och lämnas in på ditt lokala postnord-ombud. Paketet får ha en maxvikt på 5kg och innehåller standard försäkring enligt postnords villkor för Mypack Collect, det går även bra att komplettera med en extra varuförsäkring om så önskas.

Till toppen