Om Eftermontering AB


Som fristående verkstad har vi möjlighet att erbjuda säkerhetsrelaterade programmeringar och monteringar, helt via tillverkarens egna online-system och reparationslitteratur. Med fördelen och privilegiet att välja specialisering har detta inneburit att installation av original utrustning från tillverkarens egen fabrikslista numera är vårt största område.


Men vår specialisering och kunskap är inte det enda som gjort oss unika inom branschen. Vår bygd har format vår verksamhet och i en tid där många företag fasar ut personliga lösningar har vi i Karlstad inspireras av ett samhälle där man känner varandra väl. Vi vet att av goda relationer kommer goda resultat och strävar alltid efter långsiktiga och personliga kundrelationer. Vissa kanske skulle kalla det gammalmodigt, vi kallar det service!lamborghini huracan original eftermontering
examenbevis fordonselektronik
kabel tillverkning audi, vw, original

Vår anläggning


Porsche Panamera eftermonteringar

Vid installation krävs givetvis specialverktyg för att montering & programmering inte ska leda till några skador av bilens kablage och styrdon. Utöver detta är även en anläggning med fokus på arbetet som skall utföras högst värdefullt. Våra anläggningar är byggda helt för ändamålet att eftermontera och reparera originalutrustning vilket innebär att allt från ljussättning och verktyg till mjukvaror och kompetens är fokuserat på att leverera marknadens bästa lösningar.

Vårt arbete utgår till stor del från våra testbänkar där komponenter kan testas i en naturlig setup, dock utanför bilen. Detta säkerställer att bilen inte kan ta skada eller påverkas på något annat sätt än förväntat vid installation. Det ger oss även möjlighet att tänja på gränserna för vad som går att utföra via hård- & mjukvara utan att riskera några skador på bilen.

Kablage och testanläggningar byggs av våra specialister som en del i utbildningen i att förstå elektronikens uppbyggnad. Med nya system & bilmodeller runt varje hörn är det en snabbt utvecklande bransch som ständigt kräver att vi alltid är uppdaterade för att kunna hålla vårt löfte till er som kund.Historian bakom Eftermontering AB

Historian bakom Eftermontering2008 verksamheten hade före etableringen varit en hobby och en personlig passion för företagsgrundaren Eddie. Så med erfarenhet inom felsökning/reparation och en utbildning inom komponentteknik skapades ett företag som helhjärtat fokuserar enbart på eftermontering av originalutrustning.

2010 utökades företagets kärnverksamhet till att täcka fler bilmärken bla. Volkswagen, Porsche, Mercedes, Skoda & BMW. Här grundades även verkstadens hemsida med en presentation av tjänster och produkter – www.oem-eftermontering.se

2013 expanderade bolaget med nya medarbetare och en webbförsäljning där vi tillhandahåller kompletta kit ihop med instruktioner så du eller din verkstad enkelt kan anpassa bilen – www.eftermontering.se

2015 får företaget en ny bolagsform och en tillväxt av företagsledningen. För att fullt ut kunna fokusera på företagets kärnverksamhet (verkstaden) delas webbhandeln upp och flyttas till egna lokaler.

2017 öppnar vi upp för ett mobilt team som sammanför verkstadens arbete med webbutikens kunder. Ett team som sammanlänkar arbetet och även erbjuder fjärr-programmering till våra kunder. Detta via trådlös handdator som enkelt ansluts mot bilen, därefter tar vi över och sköter resten!Vår nisch och specialområde

Vår specialisering är att du ska trivas med din bil, oavsett om dina preferenser ändrats sedan nybeställning eller om du är på jakt efter en begagnad bil.
Ett urval av våra återkommande kunder!

Med över 250’000 eftermonteringar och många års erfarenhet av efterinstallation accepterar vi inget mindre än det bästa för din bil vilket märks hos både våra privat- & företagskunder!“inga felmeddelanden och dessutom berömde mekanikern på Dinbil jobbet”

”Andra gången jag kör upp till Karlstad från Malmö för att eftermontera i mina två VW jag ägt. Första gången var den navigation som aldrig någonsin krånglat eller gjort mig besviken. Haft bilen på verkstad och absolut inga felmeddelanden och dessutom berömde mekanikern på Dinbil jobbet, han kunde inte med datorn kunde se om bilen fått navin eftermonterad eller ej.” – Adam

Billigt, proffsigt och lång garantitid ! Samma delar fast monterade av en firma i Stockholm skulle kosta mig 4800:- men OEM eftermontering monterade in delarna för under halva priset, med garanti och en genomgång av nya funktionerna i bilen! Tack för en väldigt trevlig (och billig) affär!

Nicklas J, reco.se

Fikk ettermontert bluetooth i min 2013 VW Multivan Highline, meget fornøyd med resultatet. Seriøs aktør som ikke tar noen snarveier, tok ettermontering på strak arm ved ankomst. Ingen synlige merker etter montering, anbefales på det varmeste!!!

Lucasgriffin, facebook.se

Tack för hjälpen med ett för vw verkstaden och vw centralt olösligt problem. Kan verkligen rekomendera både företaget och produkten 9W9 som funkar klockrent utan blåtandsadaptrar och dyliga extra komponenter. Tack för hjälpen!

Martin J, facebook.se

Åkte till OEM idag från Skövde i min VW Golf R För att uppdatera radion till en RNS510 och fixa bluetooth, allting gick sjukt smidigt. Har letat överallt efter denna tjänst och var skeptisk till en början då VAG verkstaden sa att det inte gick……! Men nu sitter radion i bilen och funkar kanon och bluetoothen med ! Är jätte nöjd med detta företag och skulle rekommendera det till vem som helst som behövde deras tjänster P.S Allt har garantier och är originaldelar. /Mikael Nöjd Kund

Micke H, reco.se

Beställde eftermontering av bluetooth men tog istället hela kittet och det ångrade jag inte, allt gjordes proffsigt så jag kan verkligen rekommendera dem även om det är långt å köra men med övernattning på carlstad city hostel så blev det en upplevelse att utforska stan.

Kjell A, facebook.se
Vi vill höra från dig!

Vårt team väntar på att hjälpa dig med din förfrågan, för att kunna ge dig snabbare och bättre svar har vi ett kontaktformulär som ställer några enkla frågor innan mailet skickas vidare till oss. Vi tackar för er förståelse i detta arbete vars syfte är att kunna ge korrekt svar mycket snabbare genom att internt sortera ut er förfrågan till rätt specialist inom området samt även tilldela er ett ärendenummer för att göra uppföljningen enklare.


Eftermontering AB
Skårevägen 63, 653 50 KARLSTAD