Audi Allroad kommer med luftfjädring som standard. Ett fantastiskt systemet som man bör vara rädd om då det är sällan billiga reparationer på audi adaptiv luftfjädring. Därav är original dragkrok-system att föredra då fjädringen beter sig annorlunda med ett släp tillkopplat.

infällbar, vikbar dragkrok för allroad
Audi adaptiv luftfjädring original

Fördelarna med Audi original dragkrok är många. Förutom det uppenbara att både luftfjädring / parkeringssensorer fungerar rätt så ändras ävens motorns karaktär. Kylfläktarna går mer konstant / utväxlingen blir annorlunda / abs-bromsarna mm.

Audi allroad dragkrok original
eftermontering audi original dragkrok

Rostskyddsbehandling

Vi passar även på att genomföra en mindre rostskyddsbehandling (underredsskydd) på dragkroken samt området runtomkring. Detta skyddar kroken och bilen mot både rost och att mekaniska fel i framtiden.

rostskydd i samband med dragkrok-installation
Audi Avant original dragkrok

Original drag kräver programmering! Till skillnad från modellanpassad ”canbus” el-satser (eftermarknad) där all energi lags för att bilen inte ska upptäcka att drag har installerats. För på så sätt ”slipper” föraren felkoder, lustigt att det sällan nämns ev. fel som kan uppstå på den adaptiva luftfjädringen eller andra delar av bilens el-system.

Audi Dragkrok (elsats) inkoppling
elsats, dragkrok, original

Köpa el-sats till original-dragkrok.

Förutom att montera och installera original dragkrok hos oss kan vi även sälja original kablage till dragkroken som en artikel i sig. Original el-satser kan många gånger vara väldigt dyra (och svåra att hitta rätt). Vi har bra priser på samtliga el-satser inom Audi oftast med både instruktioner och fjärrkodning (direktlänk).

Köpa el-sats original dragkrok Audi
fjärrkodning via internet, programmering

Efter installation ser vi varningslampor på motor-styrenhet / esp och abs styrenhet samt på luftfjädringen. Med hjälpa av diagnostik-verktyg ser vi betydligt många fler felkoder än de som visas i instrumenthuset. Detta är för att bilens styrdon måste uppdateras med ny mjukvara.

felkod i audi efter dragkrok eftermontering
ESP-fel (ABS) dragkrok i Audi

Programmeringen sköts med Audis diagnostik-verktyg. Beroende på bilens utrustningsnivå tar programmeringen lite varierande i tid. Under programmeringen sker uppdatering i följande styrenheter.

 • Motorstyrenhet
 • Växellåda
 • ABS-styrenhet
 • CAN-gateway
 • Centralelektronik och Komfortstyrdon
 • Bagageluckans styrenhet
 • Nivåregleringen
 • Start/Stopp-systemet (om tillgängligt)
 • Parkeringshjälp (om tillgängligt)
 • Backkamera (om tillgängligt)
 • Luftfjädring (om tillgängligt)
 • Farthållare (om tillgängligt)
uppgradering av mjukvara audi original dragkrokAudi MMI-radio dragkrok original
Audi original dragkrok utfällbar/vikbarAudi original parkeringssensorer dragkrok

Audi allroad original dragkrok är både snygg och praktisk att fälla ut. På enbart några sekunder viks dragkroken in och ut. När dragkroken är infälld syns det väldigt lite. Vill man finns även Audi original drakroks-lucka att köpa hos handlaren.

audi allroad utfälld dragkrok
audi dragkrok osynlig, infälld, ej synlig
Audi original dragkrok med pdc (parksensorer) bild

Installera original dragkrok i Audi A4, A6 (Allroad).

Moderna bilar kräver avancerad programmering samt original styrenhet för att fungera korrekt. Allt annat är direkt skadligt för både elektronik och andra system. Bilen måste bete sig annorlunda när släp tillkopplas och detta måste bilens mjukvara uppdateras till. I alla moderna bilar blockeras vissa funktioner då motorn kan ta skada utav kombinationen ihop med tillkopplat släp. Det inga eftermarknads lösningar som idag kan jobba på samma sätt som original dragkrok därav jobbar vi helst med tillverkarens originaldelar när vi eftermonterar dragkrok. Kontakta oss för mer information samt offert för just din Audi-bil.

Pris fr. ca 9 700:-