Denna projekttråd visar lite snabbt hur du kan uppgradera Audis ljudpaket och fortfarande hålla en låg budget. I denna tråd har vi uppgraderat baksystemet då bilens högtalare fram presterar helt ok. Vi har haft som mål att hålla oss under 2500:- för alla delar.

Givetvis erbjuder vi även full uppgradering av hela bilens ljudsystem (bild-2). Vi erbjuder både BOSE soundsystem / Dynaudio och Harman Kardon uppgraderingar till alla Audi/VW-modeller.

Audi original ljudsystem (uppgradering)
Bose ljudsystem Audi

I de allra flesta moderna bilar gömmer det sig en original monterad subwoofer som oftast är av den klenare sorten (bild-1). Med ganska enkla medel går det att använda både signal och position av detta baselement för att istället koppla sig in mot en förstärkare och uppgradera elementet som i detta fall är en 10″-are.

Audi A6, A7, A8 uppgradering av ljudsystemBygga baslåda i Audi, VW
Audi A6, A7 baslåda originaluppgradera ljudsystem i audi

Vi ser till att behålla alla kontakter original på så sätt kan vi enkelt beställa en standardbas och återställa bilen till originalutförande. Kontakterna och adapterkablage installeras på plats och dras mot förstärkaren.

Till element har vi valt en s.k. ”open air” bas. Det speciella med dessa element är att de inte kräver någon låda utan använder själva bagageutrymmet för att skapa ljudet. Det gör att vibrationer från baselementet hamnar rätt i bilen och stör inte inne i kupé. Just denna modell kostar ca. 750:-

original kontakthus, baslåda byggekontakthus original för baslåda
Audi A3, A5, A4 baslåda installationoriginal baslåda inkoppling audi

Placering av slutsteg sker dolt bakom beklädnaden till bagageutrymmet (eller vid reservhjulet), inkopplingen i nyare slutsteg är ganska så enkel då man sällan behöver varken remote eller nivå-omvandlare. Vi har valt att använda oss av Hertz slutsteg då det oftast är både prisvärt och kompakt samt har alla de funktioner vi nämnt tidigare. Detta slutsteg kostar ca. 1000:-

slutsteg audi originalbaslåda open air i audi
Audi A5, A6, A4 (S5, S4) baslåda

Uppgradering av original ljudsystem.

Utöver uppgradera baselementet har vi även uppgraderat bakdörrarnas element. Detta för att skapa en balans på mellantonerna och bastonerna i bilen, skillnaderna blir enorma i de allra flesta nyare bilar. I vår verkstad erbjuder vi kompletta lösningar med hela ljudsystem eller endast uppgradering av befintligt systemet. Kontakta oss för mer information/tidsbokning!

Nedan visar vi hur ”open air” element slår ut vibrationerna i bagageutrymmet istället för kupén.

Komplett installation

Vi har diagnosutrustning som gör det möjligt att uppdatera bilens programvara till den senaste versionen med ändrade parametrar.

Beställ & Montera

Vår webbutik erbjuder kompletta kit oftast med instruktionsfilmer och/eller manualer på hela installationsprocessen, givetvis till marknadens billigaste priser. Genomför din egen montering med hjälp av vår expertis.

Besök vår Webbshop

Snabb Installation

Oftast installerar vi din eftermontering på några timmar !

Video Tutorials In HD With Narration

Each video tutorial is in high definition with video narration to help you understand what is being viewed. Watch and learn!

Watch Video Tutorials