I detta inlägg går vi genom hårdvaran för de några av assistans-paketen som finns. Detta med grund av att många av dessa paket använder samma hårdvara och ofta innebär detta vi kan erbjuda eftermontering av andra assistanspaket som bygger på bilens befintliga hårdvara.

Men för att försöka djupdyka i vad de olika assistans-paketen innebär kräver att vi i korta drag går igenom de olika beteckningarna som assistans-paket har fått. Eftersom inte alla assistans-paket har fått svenska namn i bilmenyerna blir alla dessa paket lite svåra att hålla koll på. Vad gör egentligen front-assist, side-assist, lane-assist, sign-assist, cross traffic-assist, emergency-assist, driver-assist, park-assist, turn-assist, light-assist, traffic jam-assist, lane change-assist, blind spot-assist mfl. Listan är lång av vad bilindustrin kallar dessa paket som i regel bygger på två till tre hårdvaror – kamera eller radar.

  • « Lane Assist » som också kallas lane departure / spårhållningsassistent.
  • « Adaptiv Cruise Controller » också kallat ACC / adaptiv farthållare.
  • « Lane Change Assist » också kallat side-assist / filbytesassistent eller döda vinkel-varnare.

Lane-Assist (kamera i vindrutan)

« Lane Assist » hårdvara består av en kamera i framrutan som läser av vägen framför fordonet. Om er bil redan har denna kamera i vindrutan är chansen stor att man kan aktivera/programmera andra assistent-paket såsom spårhållnings-assistent, vägmärkesidentifiering, automatiska/dynamiska helljus, bilkö-assistent mfl.

lane-assist, matrix, audi, change, assistans, original vw  kamera montering för lane assist, trafikskylt avläsning, matrix i audi och volkswagen


Adaptiv farthållare (radar framåt)

« Adaptiv farthållare » består av en eller i undantag två radarsensorer som monteras synligt i fronten. Med denna hårdvara får man assistent-paket som adaptiv farthållare, nödbroms, front-assist mfl.

adaptiv farthållare, acc, radar, audi och volkswagen adaptiv farthållare, acc original i audi och volkswagen


Lane-Change Assist (radar bakåt)

« Lane Change Assist » består av två radarsensorer som monteras dolt bakom den bakre stötfångaren.  Med denna hårdvara får man assistent-paket som utkörnings-assistent, dödavinkel-assistent, nödassistent mfl.

lane change, döda vinkeln, assistans, vw passat, golf, audi side assist cross traffic paket, döda vinkeln assistans eller side assistans inom audi och vw


Är din bil redan utrustad med rätt hårdvara?

Vi erbjuder modell-anpassade lösningar för att installera/aktivera ytterligare assistans-paket i din bil. Med rätt hårdvara redan i bilen krävs enbart rätt kunskap för att aktivera och nyttja bilens fulla möjligheter. Kontakta oss med din modell samt vilket assistans-paket som redan finns i er bil så hittar vi rätt lösning för just din bil.

Pris offert!