Installera parkeringsvärmare i Volkswagen Passat, Golf, Tiguan. I detta inlägg tänkte vi dels informera om vårt erbjudande att efterinstallera Parkeringsvärmare i din Passat / Golf / Tiguan.

volkswagen / vw parkeringsvärmare
eftermarknad (webasto) parkeringsvärmare

Samtidigt som vi vill dela med oss om erfarenheterna mellan original eller eftermarknad när det gäller parkeringsvärmare (dieselvärmare) i bilen. Original parkeringsvärmare styrs mer integrerat i bilens radio/klima-system.

Audi q7 inbyggd parkeringsvärmare, original
montera motorvärmare i audi, aktivera

Oavsett om man väljer original motorvärmare eller eftermarknadssystem är det samma ”värmare” som installeras. Detta skiljer oss från andra montörer av parkeringsvärmare. Vi anpassar eftermarknadssystemet efter tillverkarens egna specifikationer, även om detta innebär många gånger extra arbete då en mindre / standard värmare är enklare att installera.

efterinstallera original parkeringsvärmare i VW (volkswagen)
installera webasto parkeringsvärmare

För att kunna aktivera fläkt-utblåset även när bilen är avstängd krävs uppdatering av bilens mjukvara. Vi använder oss av original mjukvara från bilar med fabriksmonterad dieselvärmare (parkeringsvärmare). Att knappen ”parkeringsvärmare” inte fysiskt finns på kontrollenhet stör ej själva funktionaliteten.

Parkeringsvärmare instrumenthus original audi
Parkeringsvärmare (original)

Eftermarknad parkeringsvärmare (dieselvärmare) kombineras hos oss med tillverkarens smart-phone (iphone / andriod) styrning. Detta ger möjligheten att slå på / av parkeringsvärmaren samt att ställa in tidsschema av automatisk av/på under bestämda tidpunkter. En snygg och praktisk lösning som gör att du slipper externa displayer och knappar i bilen.

Audi Dragkrok (elsats) inkoppling
Audi Dragkrok (elsats) inkoppling

Skillnad mellan original och eftermarknad parkeringsvärmare.

Förutom den redan nämnda fördelen att original styrenhet blir mer integrerad så fördelas värmen ut bättre i original systemet. Detta innebär att bilen automatiskt ställer om värmen från att blåsa upp den varma luften mot vindrutan till att successivt gå över till att värma upp kupén efter en viss tid (vissa modeller har även sensor i vindrutan). Då systemen är i mångt och mycket innehåller samma värme-enhet levererar de två systemen samma mängd värme men kan upplevas annorlunda dom första minuterna när man kommer till bilen.

skillnaden mellan original och eftermarknadAudi Dragkrok (elsats) inkoppling
Audi Dragkrok (elsats) inkopplingAudi Dragkrok (elsats) inkoppling

Våra erfarenheter av installera och nyttja original kontra eftermarknads parkeringsvärmare (dieselvärmare) är att välja det alternativ som ger mest värme för pengarna. Har man möjligheten att välja paketet från fabrik så är givetvis originalsystem mest prisvärt. Men vid efterinstallation är komforten att stiga in i en varm bil många gånger tillräckligt.

Audi Dragkrok (elsats) inkoppling
Audi Dragkrok (elsats) inkoppling
parkeringsvärmare original Audi, VW

Installera parkeringsvärmare (dieselvärmare) i Audi / Volkswagen.

Moderna bilar kräver kunskap och omprogrammering av bilens styrdon i samband med installation av parkeringsvärmare. Oavsett om systemet är original eller ej. I vår verkstad får vi in många nya modeller med kupe-övervakning (alarm) eller elektriska tillsatsvärmare krånglar pga. de installerat parkeringsvärmare som bilen inte känner igen. I alla moderna bilar med mycket elektronik gäller det att hålla koll på hela bilens elektronik för att det ej ska ta skada i ett längre perspektiv. Nedan finner du priser på eftermarknads-system. Kontakta oss för pris på original-parkeringsvärmare (ca. 9-15 000:- dyrare).

Parkeringsvärmare (eftermarknad) installerat och klart: 25 995:-
Smartphone/App-styrning av parkeringsvärmare (med veckoschema): 2 995:-